Mit tehetünk a problémás szomszéddal?

Gyöngyösön is több tragédia történt amiatt, mert pszichésen zavart emberek önmagukra és környezetükre is veszélyes tettekre ragadtadták magukat.

2020-ban egy nő gyújtotta fel a lakását, ahol hagyta édesanyját meghalni. 2021-ben gázrobbanás történt, a tragédiában az elkövető életét vesztette és többeket ki kellett menekíteni. Nemrégiben pedig egy férfi ugrott le egy Mérges utcai lakásból, aki tavaly júniusban fegyverrel rontott a polgármesteri hivatalba. Sőt az ő felesége az, aki halálra éheztette 1,5 éves kislányukat. Tehát nagyon sokszor az emberek élete, egészsége került veszélybe vagy szinte mindenük odaveszett. De mit tehetnek ilyenkor a szakemberek?

Aktuális Extra című műsorunkban Dr. Kelemen Tibor, a Bugát Pál Kórház osztályvezető főorvosa leszögezte: segíteni annak tudnak, aki segítséget kér.

– A pszichiátria nagyon speciális szakma, mert nagyon sok olyan betegség van, ahol a kliens nem érzi, hogy ő segítségre szorul. Ő valós, vélt gondolatokkal, téveszmékkel éli a világát. Az más kérdés, hogy a körülötte lévő emberek szenvednek és nem éri el azt a szintet hogy állapota veszélyeztető legyen, mert ha veszélyeztető akkor be lehet kapcsolni első körben a háziorvost – tette hozzá.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja a Telefonos lelkisegély: 116-123-as számát!

Recski réz – újranyitná

Hajrá, Ricsi!